Οδηγός καθαρισμού

Λεκές από κοκα κόλα ή χυμό στο χαλί

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε :
Μηχανή extraction, λευκό πανί, σίδερο ατμού.

Χημικά που θα χρειαστείτε :
Dye Gone, Professional Spot Lifter.

Διαδικασία :

Βήμα 1 : Χρησιμοποιήστε μηχανή extraction για να πλύνετε και να στεγνώσετε καλά το χαλί.

Βήμα 2 : Χρησιμοποιήστε το Dye Gone στο λεκέ και αφήστε το να δράσει. Στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά με extraction.

Βήμα 3 : Αν ο λεκές είναι φρέσκος χρησιμοποιήστε Professional Spot Lifter. Ταμπονάρετε τον λεκέ όσο περισσότερο μπορείτε με ένα λευκό πανί. Στη συνέχεια βάλτε Professional Spot Lifter και ταμπονάρετε ξανά με ένα λευκό πανί.

ΣΥΝΗΘΩΣ Ο ΛΕΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ

Αυτό που πρέπει να γνωρίσετε για αυτούς τους λεκέδες είναι ότι το χρώμα που χρησιμοποιείται στους χυμούς φρούτων είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται για την βαφή της μοκέτας. Έχουν την ιδιότητα να εισχωρούν και να βάφουν την ίνα με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η αφαίρεσή τους.
Παρόλα αυτά έχουμε πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα με την πιο κάτω διαδικασία.

Βήμα 1 : Χρησιμοποιήστε μια μηχανή extraction για να πλύνετε και να στεγνώσετε την επιφάνεια όσο καλύτερα μπορείτε.

Βήμα 2 : Βάλτε Dye Gone και αφήστε το να δράσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο θερμότητας που περιγράφεται πιο κάτω. Αν και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε 100% επιτυχία, έχουμε διαπιστώσει πολλές επιτυχημένες περιπτώσεις με το Dye Gone

Μέθοδος Θερμότητας
Θα χρειαστείτε λίγη εξάσκηση για να εφαρμόσετε αυτή τη μέθοδο. Ψεκάστε την λεκιασμένη περιοχή με Dye Gone και τοποθετήστε από πάνω μια πετσέτα.
Πάρτε ένα ζεσταμένο σίδερο ατμού και ρίξτε ατμό στο λεκέ για 10 δευτερόλεπτα ως 2 λεπτά. Η διαφορά στο χρόνο εξαρτάται από το είδος της ίνας. Αν το αφήσετε πολύ μπορεί να κάνετε ζημιά στην ίνα. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί μέχρι να αποκτήσετε εμπειρία.