Καθαρισμός στρωμάτων

Διαδικασία:

1) Σκουπίστε το στρώμα και από τις δύο πλευρές με μία απορροφητική μηχανή με βούρτσα ή με εξάρτημα απορρόφησης με κυλινδρική βούρτσα. Κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος ελέγξτε την επιφάνεια καταγράφοντας το είδος της ίνας, τους λεκέδες, τυχόν φθορές στην επιφάνεια, και αν είναι εφικτό πάρτε φωτογραφίες.

2) Προψεκάστε τα σημεία του στρώματος με τους περισσότερους ρύπους με Enz-all.

3) Βουρτσίστε την επιφάνεια και αφήστε το προϊόν να δράσει για 20 λεπτά.

4) Ξεβγάλτε την επιφάνεια με extraction και με όσο το δυνατό λιγότερη υγρασία μπορείτε. Για να επιτύχετε λιγότερη υγρασία θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο εξάρτημα ελεχόμενης υγρασίας. Για το ξέβγαλμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πιστοποιημένο οικολογικό προϊόν όπως το Dfc 105 κατα προτίμηση, με τις αυστηρότερες προδιαγραφές για άτομα με ευαισθησία στα χημικά προϊόντα. Με αυτό τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι ακόμα και τα ελάχιστα κατάλοιπα που ενδεχομένως θα μείνουν μετά τον καθαρισμό, δεν θα προκαλέσουν αλλεργίες στους χρήστες.

5) Θα πρέπει να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες με εξειδικευμένα ξελεκιαστικά και στη συνέχεια να ξεβγάλετε με Dfc 105.

6) Αν χρειαστεί επαναλάβετε την διαδικασία και χρησιμοποιήστε ένα φυσητήρα για να στεγνώσετε την επιφάνεια. Να θυμάστε να χρησιμοποιείτε τον φυσητήρα υπό γωνία 45 και όχι 90 μοιρών.

7) Σε περίπτωση που έχουν παραμείνει λεκέδες μετά τον καθαρισμό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ενδεχομένως οι χρωστικές των σωματικών υγρών έχουν μόνιμα βάψει το ύφασμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιφάνεια δεν είναι καθαρή.


Διαβάστε περισότερα