Οδηγίες Αφαίρεσης λεκέδων και κηλίδων

ΞΕΛΕΚΙΑΣΤΙΚΑ
Η επιτυχημένη απομάκρυνση λεκέδων προϋποθέτει την εφαρμογή μερικών βασικών τεχνικών και την ικανότητα για αναγνώριση της αιτίας του λεκέ. Όταν αναγνωριστεί ο λεκές τα σωστά ξελεκιαστικά θα πρέπει να επιλεγούν για την ασφαλή αφαίρεση του λεκέ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ
Οι λεκέδες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:
i.    Διαλυτούς από νερό
ii.    Διαλυτούς από διαλύτες
Επιπλέον οι λεκέδες μπορούν να χωριστούν σ’ αυτούς που είναι στην επιφάνεια και σ’ αυτούς που έχουν εισχωρήσει.  Κηλίδες είναι οι λεκέδες που έχουν συστατικά χρωματισμού ή αποχρωματισμού.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
Καθορίστε από τι είναι ο λεκές, συνήθως είναι το πιο δύσκολο μέρος του ξελεκιάσματος. Συνήθως οι λεκέδες που διασπώνται από διαλύτες (γράσο, λάδι, πίσσα, μελάνι) είναι γυαλιστεροί και αφήνουν χρώμα πάνω στο λευκό πανί που χρησιμοποιούμε για ξελέκιασμα. Οι υδατοδιαλυτοί λεκέδες αφήνουν χρώμα και μόνο με νερό πάνω στο πανί. Οι λεκέδες φαγητού είναι κολλώδεις και σκληροί στην αφή.
Η θέση του λεκέ σε σχέση με το περιβάλλον μπορεί να μας βοηθήσει στην αναγνώριση της φύσης του λεκέ.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΞΕΛΕΚΙΑΣΜΑΤΟΣ
Όταν ξελεκιάζετε χρησιμοποιείτε πάντα καθαρές λευκές πετσέτες βάζοντας το ξελεκιαστικό στην πετσέτα σας και μετά στον λεκέ. Όταν χρειάζεται τρίψιμο χρησιμοποιείστε τη βούρτσα για τους λεκέδες, χτυπώντας τον λεκέ και όχι τρίβοντας. Οι σπάτουλες ξελεκιάσματος χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των σκληρών καταλοίπων.  Όταν ξελεκιάζετε δουλέψτε από έξω προς τα μέσα χωρίς πολύ υγρασία για να αποφύγετε την δημιουργία δαχτυλιδιών μετά το στέγνωμα. Τα προϊόντα ξελεκιάσματος θα πρέπει να εφαρμόζονται στην πετσέτα και ποτέ κατευθείαν πάνω στο λεκέ.
Είναι σημαντικό πάντα να εξουδετερώνετε και να ξεβγάζετε τα ξελεκιαστικά στο σημείο που τα χρησιμοποιείτε για να εμποδίσετε την επανεμφάνιση των λεκέδων. Με αυτό τον τρόπο έχετε σιγουρευτεί ότι και ο λεκές και το ξελεκιαστικό έχουν αφαιρεθεί.
    
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΞΕΛΕΚΙΑΣΜΑ
Το επαγγελματικό kit ξελεκιάσματος της Chemspec  έχει δημιουργηθεί για την ασφαλή και αποτελεσματική απομάκρυνση των περισσότερων λεκέδων και κηλίδων από υφασμάτινες επιφάνειες. Το kit περιέχει όλα τα απαραίτητα ξελεκιαστικά και εργαλεία για την αφαίρεση των λεκέδων. Όλα βρίσκονται σε πλαστικά δοχεία και σε ασφαλές κουτί. Ο εύχρηστος οδηγός ξελεκιάσματος με τις οδηγίες βήμα προς βήμα βρίσκεται μέσα στο kit με οδηγίες αναγνώρισης. Η Chemspec προσφέρει δοχεία αναπλήρωσης των ξελεκιαστικών σε μεγάλες συσκευασίες.   


Διαβάστε περισότερα