Μέθοδοι Καθαρισμού Δέρματος

Όπως με τον καθαρισμό όλων των υφασμάτινων επιφανειών το πρώτο βήμα είναι να ενημερώσετε τους πελάτες για την διαδικασία. Θα πρέπει να έχουν κατανοήσει τα αποτελέσματα που είναι δυνατό να πετύχουν με τον καθαρισμό. Ενδεχόμενη απώλεια χρώματος, γυαλάδας θα πρέπει να εξηγηθεί πριν το καθαρισμό. Σε περίπτωση που θα πάρετε από τον πελάτη την επιφάνεια(π.χ μαξιλάρια) που θέλετε να καθαρίσετε θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά το δέρμα για ατέλειες, για σκασίματα, ξεθώριασμα, σκισίματα, κουμπιά που λείπουν, λεκέδες ή στίγματα. Ελέγξετε και το εσωτερικό των μαξιλαριών για το υλικό του γεμίσματος, τα φερμουάρ και ότι άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά.
Ο καθαρισμός του δέρματος δεν αφήνει περιθώρια λάθους. Αν ένα προϊόν με βάση το νερό χρησιμοποιηθεί σε σκισμένο ή σκασμένο δέρμα τότε θα ξεβάψει ανεπανόρθωτα. Αν το γυαλισμένο δέρμα δεν είναι κάπου σκισμένο ή σκασμένο τότε ο καθαρισμός γίνεται χωρίς πρόβλημα. Αυτό βέβαια ισχύει όταν το προϊόν καθαρισμού προέρχεται από εγκεκριμένους κατασκευαστές. Παρόλα αυτά υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι δέρμα χαμηλής ποιότητας. Ακόμα και ο προσεκτικός καθαρισμός αφαιρεί πολλές φορές το φινίρισμα του δέρματος. Για το λόγο αυτό προέλεγχος στη περιοχή του φερμουάρ είναι απαραίτητος.
Ο καθαρισμός του δέρματος δεν είναι δύσκολος αλλά χρονοβόρος. Προτείνετε ο καθαρισμός να μην γίνεται επί τόπου. Αυτό γιατί ο πελάτης μπορεί να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να το κάνει και ο ίδιος, μιας και ο καθαρισμός του δέρματος είναι μια ακριβή διαδικασία.
Μια βούρτσα από τρίχα αλόγου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Chemspec Leather Cleaner and Conditioner για να διασπάσει την επιφανειακή βρωμιά.
Χρησιμοποιώντας καθαρή λευκή πετσέτα απλώστε το Leather Cleaner and Conditioner και καθαρίστε το δέρμα αλλάζοντας συνεχώς την πετσέτα. Ξεκινήστε με τοπικό ξελέκιασμα.
Ο καθαρισμός με Leather Cleaner and Conditioner θα αναπληρώσει μερικά λιπαρά στοιχεία του δέρματος. Αν το δέρμα της επίπλωσης έχει γυαλιστερό φινίρισμα από την κατασκευή του ο καθαρισμός μπορεί να το θαμπώσει. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καλύτερα αν αφήσετε την επιφάνεια όλη τη νύχτα και στη συνέχεια τρίψετε με το ειδικό γάντι Chemspec Leather Buffing Mitt.
Ο καθαρισμός δέρματος που δεν έχει υποστεί γυάλισμα η επεξεργασία θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά. Έλεγχος σε μια μικρή επιφάνεια όπως πλάι στο φερμουάρ θα σας δείξει αν πρέπει να προχωρήσετε στον καθαρισμό ή όχι. Αν παρατηρήσετε ξεθώριασμα ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν διαλύτη όπως το Wet Solvent.


Διαβάστε περισότερα